کارشناس مسئول بیماریهای منتقله با آب و غذای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: شستشو و گندزدایی سبزیها، نقش مهم و تاثیرگذاری در پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای انگلی رودهای دارد.
به گزارش وبدا، حامد رمضانی گفت: خوردن سبزیها و میوههای شستشو و ضدعفونی نشده با آب سالم از جمله راههای انتقال میکروب وبا می باشد.
وی، شستشو و ضد عفونی سبزیها و میوهها با محلول پرکلرین 70% یا آب ژاول 10% را از مهمترین روشهای پیشگیری از ابتلاء به بیماری وبا عنوان و در خصوص روش صحیح شستشو و گندزدایی سبزیجات گفت: پاک کردن، انگلزدایی، گندزدایی و آبکشی با آب سالم چهار مرحله اساسی در شستشو و گندزدایی سبزیجات است.
وی تصریح کرد: ابتدا باید سبزیجات مورد نظر را پاک کرده و با آب سالم شستشو داده شود، سپس برای گندزدایی آن، 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی را در داخل ظرفی محتوی 5 لیتر آب سالم ریخته و قدری به هم زده شود تا کمی کفاب تشکیل شود، سپس سبزی پاک شده را در ظرف ریخته بطوریکه کفاب، سطح سبزی را بپوشاند، بعد از 5دقیقه سبزیها را با آب سالم شستشو داده تا تخم انگلها جدا شوند.
وی افزود: برای مرحله گندزدایی، مجدداً در 5 لیتر آب، نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین ریخته و سبزی را به مدت 5 دقیقه در داخل آن قرار میدهیم و در نهایت سبزیها، با آب سالم باید شستشو داده شود.