آموزش و آگاهی رمز مهار آلزایمر است

انتشار محتوا: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۳۴:۰۰ بعد از ظهر

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در همایش مردمی آلزایمر گفت: اعتقاد داریم که آموزش و آگاهی رمز مهار آلزایمر است و از این‌رو هرچه خود افراد و اطرافیان و مراقبت کننده‌ها از سالمندان، آگاهی‌های بیشتری داشته باشند، بسیار موثر و کمک کننده است.



به گزارش وب‌دا، دکتر لیلا صادق‌مقدم با بیان اینکه افزایش سن موجب بالارفتن احتمال ابتلاء به آلزایمر می‌شود، احتمال ابتلاء به آلزایمر را در سنین 65 تا70 سالگی کم عنوان کرد و افزود: در سنین 65 تا 75 سالگی از هر هزار نفر، یک نفر به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شود، در حالی که وقتی سن به 85 سال می‌رسد، از هر 5 نفر، یک نفر ممکن است به این بیماری مبتلا شود.
معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی، لازمه داشتن یک مغز یا حافظه خوب را داشتن بدن سالم بیان و ابراز کرد: کمبود برخی از ویتامین‌ها موجب بروز آلزایمر می‌شود و به همین دلیل، مواردی همچون فشارخون بالا، چربی خون، اختلالات قلبی و .... از فاکتورهای خطری است که زمینه‌ساز ابتلاء به این بیماری نیز هست.
دکتر صادق‌مقدم با تاکید بر اینکه هر سال تشخیص زودتر آلزایمر، 5 سال ناتوانی فرد را به تاخیر می‌اندازد، گفت: بر همین اساس، شناخت علائم این بیماری و تشخیص به موقع آن کمک مهمی به بهبود کیفیت زندگی می‌کند.
وی با بیان اینکه اگر حدس زدیم که فرد علائمی شبیه آلزایمر دارد باید به سرعت، پیگیری‌های لازم را انجام دهیم، ادامه داد: در افراد مبتلا به دیابت و چاقی، احتمال ابتلا به آلزایمر بیشتر است.
مدیرگروه پرستاری بهداشت جامعه و روان دانشگاه با بیان اینکه عدم فعالیت ذهنی و بدنی خوب، بی‌حوصلگی و گوشه‌نشینی، عدم وجود رفت و آمد با اطرافیان و در نتیجه افسردگی موجب افزایش ابتلا به آلزایمر می‌شود، اظهار کرد: مصرف موادی مثل سیگار، قلیون، تریاک و ... نیز احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.
دکتر صادق‌مقدم با تاکید بر اینکه گرچه آلزایمر درمان قطعی ندارد ولی می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد، گفت: متاسفانه در کشورهای با درآمد کم و متوسط، شیوع این بیماری بیشتر است؛ از طرفی تعداد سالمندان در این کشورها زیاد است و از سوی دیگر به دلیل عدم اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی، افراد برای تشخیص به موقع به پزشک مراجعه نمی‌کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه در فرآیند پیری طبیعی، آلزایمر وجود ندارد، افزود: الزاما هر سالمندی مبتلا به آلزایمر نمی‌شود ولی عواملی وجود دارد که عدم رعایت آنها موجب افزایش احتمال ابتلا به این بیماری می‌شود.
دکتر صادق‌مقدم ادامه داد: با افزایش سن، دست‌ها، پاها، دستگاه گوارش و به طور کلی همه سیستم‌های بدن دچار تغییر می‌شود و به همان نسبت، حافظه و مغز نیز مقداری کمی و کاستی خواهد داشت ولی این در حدی نیست که اسم هر به یاد نیاوردن را آلزایمر بگذاریم.
وی تصریح کرد: در فرآیند پیری طبیعی، آلزایمر وجود ندارد و وقتی اختلال حافظه در این بیماری هست که اطلاعات مربوط به حافظه اخیر و در حال حاضر را فراموش کند و نباید فراموشی‌های معمولی یک سالمند، میانسال یا حتی جوان که به علت مشغله کاری ممکن است پیش بیاید را آلزایمر نامید.
معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی گفت: در فرآیند آلزایمر ضعف یادآوری وجود دارد و فرد در کلام و بیان(صحبت کردن) مشکل پیدا می‌کند یعنی حرف یا کلمه را به یاد نمی‌آورد.
دکتر صادق‌مقدم با بیان اینکه گناباد در رده شهرهای با جمعیت بالای سالمندی است، تاکید کرد: باید نسبت به مسائل این گروه حساس باشیم و برای پیشگیری از وقوع بیماری‌ها، آگاهی بخشی مناسب صورت گیرد.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس