معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در نشست خبری هفته پژوهش، مهمترین دستاوردها و فعالیتهای پژوهشی این دانشگاه در سال پژوهشی 95 – 94 را تشریح کرد.
به گزارش وبدا، دکتر علی محمدپور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش با خبرنگاران برگزار شد، گفت: یکی از مهمترین اقدامات انجامشده در حوزه پژوهش، جداسازی معاونت پژوهشی از معاونت آموزشی و تشکیل معاونت تحقیقات و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی گناباد است که این دانشگاه با انجام اقدامات شاخص در حوزه پژوهش موفق به انجام آن شد.
وی ، یکی از مهمترین شاخصهها در ایجاد معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد را نسبت تولیدات علمی به ازای هر عضو هیئتعلمی دانست و اظهار کرد: تولیدات علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه به گونهای بوده است که امسال به ازاء هر عضو هیئت علمی 2/48 مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی منتشر شده که این نسبت از میانگین کشوری بالاتر است.
وی ابراز کرد: گرچه نسبت محقق و اعضای هیئت علمی به دانشجو، نسبت خوبی نیست ولی با این وجود، در مقایسه با شاخصهای کشوری وضعیت مطلوبی از نظر تولید مقالات علمی داریم.
دکتر محمدپور بابیان اینکه شورای پژوهش و شورای فناوری دو مرجع سیاستگذاریهای کلان در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد است، تصریح کرد: ۷ شورای پژوهشی زیرشاخه شورای پژوهشی دانشگاه فعالیت دارند؛ همچنین شورای فناوری شورایی فرا دانشگاهی است و از بخشهای مختلف در این حوزه استفاده میشود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد، تعامل با سایر مراکز و مؤسسات آموزشی را از سیاستگذاریهای حوزه کاری خود برشمرد و افزود: مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و تجهیزات پزشکی با هدف گسترش واحدهای فناور، توسعه بیشتر کارآفرینی و تجاریسازی به ویژه در خصوص تولید محصولات در حیطه علوم پزشکی فعالیت میکند.
دکتر محمدپور ادامه داد: تا کنون ده شرکت دانش بنیان به صورت قطعی فعالیت خود را آغاز کردند و 16 واحد فناور در مرحله پیش رشد هستند.
وی در خصوص اقدامات پژوهشی انجامشده در طول سال گذشته گفت: تصویب ۱۴۰ طرح تحقیقاتی، انتشار ۱۷۹ مقاله در مجلات داخلی و خارجی، چاپ ۶ کتاب، ارائه ۱۴۰ مقاله به همایشهای داخلی و خارجی، برگزاری ۸۷ کارگاه پژوهشی، ارائه ۱۵۰ طرح پژوهشی به کمیته منطقهای اخلاق در پژوهش و اتمام ۴۵ طرح تحقیقاتی مهمترین اقدامات انجامشده توسط معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد طی سال پژوهشی 95 است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد، مهمترین مشکل پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی گناباد را کمبود اعتبارات دانست و افزود: یکی از محلهای تأمین اعتبار حوزه پژوهش، منابع در نظرگرفته شده از لایحه بودجه است که در این خصوص در سال جاری ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به این امر اختصاص یافته که تنها یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از آن تاکنون به دانشگاه پرداخت شده است.
دکتر محمدپور یکی دیگر از منابع تأمینکننده اعتبارات موردنیاز بخش پژوهش را سهم پژوهش و فناوری از درآمدهای اختصاصی دانشگاه تا سقف 2/5 درصد عنوان و خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه دانشگاه علوم پزشکی گناباد تمامی این میزان را به بخش پژوهش اختصاص داده است اما به دلیل کمبود درآمدهای این دانشگاه همچنان کمبود اعتبارات یکی از چالشهای حوزه پژوهش در این دانشگاه است.
وی، کمبود نیروی انسانی محقق و پژوهشگر را از دیگر مشکلات حوزه پژوهش دانست و افزود: متوسط نسبت دانشجو به عضو هیئتعلمی در دانشگاههای علوم پزشکی ۱۲ است که این میزان در گناباد بالای ۲۰ است، لذا اعضای هیئتعلمی اکثر زمان خود را به مقوله آموزش اختصاص میدهند.
دکتر محمد پور ادامه داد: علیرغم مشکلات و چالشهایی که در حوزه پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گناباد وجود دارد، این دانشگاه با بهرهمندی بهینه از وضعیت کنونی، به جایی رسیده که میزان تولیدات پژوهشیاش از متوسط کشوری بالاتر است.