همایش دو روزه معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.
به گزارش وبدا، دکتر علی محمدپور که در این همایش حضور داشت، گفت: پس از خیر مقدم توسط آقای دکتر خرم خورشید، آقای دکتر رضا ملک زاده کلیات برنامه همایش و نتایج ارزشیابی کیفی را اعلام کرد.
در ادامه پس از ارائه گزارش مالی سال 94 و پیش بینیهای سال 95 توسط دکتر آخوندزاده، دکتر عبادیفر به معرفی کارگروهها و وظایف تعیین شده در خصوص شیوههای ارزشیابی کیفی پرداخت و پس از کار درگروهها و ارائه نتایج کارگروهها، جمع بندی روز اول همایش توسط آقای دکتر ملک زاده صورت گرفت.
دکتر محمدپور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با حضور در یکی از کارگروها به منظور نحوه ارزشیابی مراکز تحقیقاتی و ارزشیابی کیفی، پیشنهادات دانشگاه علوم پزشکی گناباد را ارایه کرد.
دکتر هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در روز اول این همایش حضور یافت، گفت: سهم علوم پزشکی از ۴۲ هزار مقاله علمی کشور حدود۴۰ درصد است که باید در سالهای آینده این تعداد افزایش یابد و امیدواریم با اختصاص اعتبارات بیشتر به حوزه پژوهش، مشکلات این حوزه را کاهش دهیم.
وی با اشاره به تحول صورت گرفته در حوزه پژوهش در دوره جدید وزارت بهداشت، بر لزوم ادامه این تحول تاکید کرد و گفت: لازم است تا به مشکلات موجود توجه کنیم و متناسب با آن به برنامه ریزی بپردازیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: ماموریت محور کردن دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه آموزش دشوارتر از پژوهش است زیرا مقررات مناسبی در این زمینه نوشته نشده است و اگر بتوانیم حداقل در غالب قطبهای کشوری دانشگاهها را ماموریت محور کنیم، بسیار ارزشمند است.
دکتر هاشمی با بیان اینکه هیچگاه آموزش و پژوهش را از هم جدا نمیدانیم، از آموزش به عنوان سنگ بنای پژوهش یاد کرد و گفت: نمی توان آموزش را قربانی کرد و انتظار داشت که در کشور محققین برتر وجود داشته باشد و شاید یکی از دلایل مخالفت من با جذب هیات علمی پژوهشی همین بود زیرا افرادی که از راه آموزشی نمیتوانستند به عنوان هیات علمی جذب شوند، از راه پژوهش جذب شوند.
دکتر هاشمی خاطر نشان کرد: تولید علم تنها به افزایش مقالات علمی منحصر نمی شود و در صورت عدم توجه به آموزش، درمان و همچنین شرکتهای دانش بنیان، لطمه خواهند خورد.
وزیر بهداشت پس از گزارش دکتر ملکزاده و خبر جایگاه اول ایران در منطقه از نظر تولیدات علمی و براساس جدیدترین رتبه بین المللی، از این خبر ابراز خوشحالی و ضمن تبیین اهمیت این جایگاه، ازمسؤلین ستادی وزارت و تمامی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی قدردانی کرد و با تأکید بر تداوم روند فعلی، حمایت از رویکرد فعلی، توجه به ارتقای کیفی فعالیتهای پژوهشی در کنار کمیت ها و حفظ شاخصهای به دست آمده را ضروری دانست.
در روز دوم این همایش، دکتر ملکزاده، سیاستهای کلان فناوری را مورد بحث قرار داد و دکتر وطن پور به شرح توسعه فناوری سلامت، چالشها، راهکارها و برنامههای حوزه فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور پرداخت.
همچنین پس از پرسش و پاسخ و ارائه پیشنهادات دانشگاهها، جمع بندی همایش توسط دکتر ملک زاده صورت گرفت.