به مناسبت هفته گرامیداشت روز جهانی غذا، در مراسمی که در دبیرستان دخترانه حضرت معصومه(س) گناباد برگزار شد، بستههای صبحانه سالم وکامل بین دانشآموزان توزیع شد.
به گزارش وبدا، در این مراسم که مدیر آموزش و پرورش شهرستان گناباد، معاون درمان و جمعی از کارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد حضور داشتند، معاون غذا و دارو دانشگاه به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت "ايمني غذا، از مزرعه تا سفره" اشاره کرد و گفت: ایمنی یعنی محدود شدن قابل قبول احتمال خطر ، آسیب یا خسارت و ایمنی غذا یعنی اطمینان از اینکه غذا فاقد هرگونه آلودگی است و ارزشهای تغذیه ای آن حفظ شده است .
دکتر مهدی کریمی، زنجیره ایمنی غذایی را مستلزم هماهنگی، همکاری و تعامل دستگاهها و متولیان مختلف بخش غذایی از تولید تا مصرف عنوان و خاطرنشان کرد: نشان ایمنی و سلامت که بصورت نگاره سیب سبز همراه با علامت تیک است، در راستای تشویق تولید کنندگان برای تولید محصولات سالم تر غذایی و آشامیدنی و همچنین ایجاد رقابت سالم بین تولیدکنندگان این محصولات تهیه و تدوین شده است. وی، نداشتن مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک، به حداقل رساندن میزان کالری فراورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدراتهای ساده و چربی ها، به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع ، استفاده از مواد افزودنی و اولیه طبیعی و ارگانیک، تولید بهداشتی و صنعتی فراورده های سنتی، عاری بودن فراورده از سموم قارچی و باقی مانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی و عوامل آلودگی بیولوژیک و بکارگیری ساز و کارهای بهبود ارزش تغذیهای فراورده را از مهمترین معیارهای اعطاء نشان ایمنی و سلامت عنوان کرد و از دانشآموزان خواست تا برای خرید محصولات غذایی، به وجود این نشان در آن محصولات توجه کنند. این نشان معرف فرآورده غذایی سالم تر می باشد .
دکتر کریمی، سلامت كامل جامعه را در گرو سلامت مواد غذائي مصرفی توسط مردم عنوان و تاکید کرد: برای داشتن بدنی سالم، باید از مصرف غذاهای ناسالم همچون فستفودها و غذاهای با چربی بالا و روغن ترانس پرهیز کرد.
دکتر کریمی، توسعه جامعه را در گرو وجود انسانهای سالم بویژه دانشآموزان به عنوان نسل آینده کشور دانست و بر لزوم کاهش مصرف قند، نمک و چربیها، افزایش فعالیت و تحرک بدنی ، افزایش مصرف سبزیها و میوهها و دقت در مصرف مواد خوراکی بر اساس اطلاعات راهنمای تغذیهای تاکید کرد. این اطلاعات بصورت نشانگر های رنگی (چراغ راهنمای تغذیه ای ) روی برچسب محصولات غذایی درج می شود که در پمفلت آموزشی ذکر شده است .
مدیر آموزش و پرورش گناباد هم در این مراسم بر بهرهمندی و استفاده دانشآموزان از غذای سالم تاکید کرد و گفت: باید با ترویج تغذیه سالم در بین دانشآموزان، زمینه رشد جسمی و روحی آنها را که عامل موفقیت در کسب علم و دانش است، فراهم کرد.
سید محمد مهدوی، توجه به تغذیه سالم دانشآموزان را از جمله اولویتها و برنامههای مدیریت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: در همین راستا، ایجاد پایگاههای تغذیه سالم به طور جدی در دستور کار آموزش و پرورش قرار دارد.
یادآور میشود؛ توزیع بستههای تغذیه سالم، توزیع پمفلت آموزشی، ارائه نکات تغذیهای مهم از طریق بنر و برگزاری مسابقه با موضوع نشانگر رنگی تغذیه ای از دیگر برنامههای این مراسم بود.