معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: مقاومت میکروبی از مشکلات مصرف خود سرانه آنتیبیوتیک ها است.
به گزارش وبدا، دکتر مهدی کریمی نوقابی در مراسم گرامیداشت هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک که در دبیرستان پسرانه ابنسینا گناباد برگزار شد، گفت: داروهای ضد میکروبی که با کشف پنی سیلین در سال 1929 همراه بود، یکی از مهمترین پیشرفتهای داروسازی بوده است که تاکنون جان میلیاردها انسان را از مرگ نجات داده است ولی متاسفانه مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها و تکمیل نکردن دوره درمان بعنوان یک تهدید در سلامت جامعه خود نمایی می کند و باعث مقاومت میکروبی در مقابل این گروه داروها گردیده است.
وی با اشاره به این که درصد بیماران دریافت کننده داروهای آنتی میکروبیال در گناباد پایین تر از درصد کشوری است، اظهار کرد: درصد بیماران دریافت کننده داروهای آنتی میکروبیال در کشور نسبت به استاندارد جهانی وضعیت نامطلوبی دارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد اظهار امیدواری کرد که پزشکان و آحاد افراد جامعه با توجه به ایجاد مقاومت های میکروبی نسبت به مصرف این گروه از داروها محتاطانهتر و علمیتر رفتار کنند تا وضعیت نامطلوب کنونی بهبود یابد.
دکتر کریمی نوقابی گفت: جهاد کشاورزی، دامپزشکی، آموزش و پرورش و تربیت بدنی از جمله دستگاه هایی هستند که می توانند به کمک دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ارتقاء سلامت و جلوگیری از ایجاد مقاومت میکروبی در جامعه موثر باشند.
وی با اشاره به این که مقاومت میکروبی در اثر مصرف محصولات دارای آنتی بیوتیک نیز اتفاق می افتد خاطر نشان کرد: در دهه های اخیر مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در صنعت دامداری و ورود آنتی بیوتیک به گوشت و شیر حاصل از دام و طیور باعث ورود آنتی بیوتیک به بدن انسان گردیده است، بنابراین در حال حاضر تأکید بر مصرف محصولات فاقد آنتی بیوتیک و ارگانیک می باشد و کنترل عدم وجود آنتی بیوتیک در کلیه محصولات غذایی با منشاء دامی که دارای پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو می باشند، صورت می گیرد.
دکتر کریمی نوقابی گفت: امسال برای اولین بار، با هدف افزایش آگاهی و هشدار درباره جلوگیری از مقاومتهای میکروبی، 16 تا 24 نوامبر از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان هفته جهانی " آگاه سازی آنتی بیوتیک" اعلام گردیده است.
در ادامه این مراسم، دکتر سید صابر سجادی، یکی از کارشناسان دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد، به ارائه مطالب آموزشی در خصوص دسته دارویی آنتی بیوتیک ها، موارد مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها، نحوه مصرف، نکاتی که در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها باید مد نظر قرار داد، مقاومت میکروبی و راههای مقابله با آن پرداخت و در پایان نیز پاسخگوی کلیه سوالات حضار در جلسه بودند.
یادآور میشود؛ در این مراسم دانش آموزان به همراه کادر اداری و آموزشی دبیرستان و جمعی از کارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد حضور داشتند.