کارگاه آموزشی یک روزه مسمومیتهای شایع دارویی و فارماکوویژیلانس برگزار شد.
به گزارش وبدا، در راستای برنامههای آموزشی سازمان غذا و دارو و با همکاری دفتر آموزش مداوم ویژه گروههای مختلف حوزه بهداشت و درمان، کارگاه مسمومیتهای شایع دارویی و فارماکوویژیلانس باحضور گروه پزشکی، داروسازان و کارشناسان و تکنسینهای فوریتهای پزشکی اورژانس 115 گناباد در سالن ابن سینا پردیس دانشگاه برگزار شد.
دکتر منصوره سبحانی دبیر علمی این کارگاه آموزشی، هدف از برگزاری آن را بروزرسانی دانش و اطلاعات کادر درمانی عنوان کرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی به عنوان اولین مدرس این کارگاه آموزشی با اشاره به مسمومیتهای شایع دارویی، به تشریح فارماکوویژیلانس پرداخت و گفت: فارماكوویژیلانس، دانش و فعالیتهای مرتبط با ردیابی، ارزیابی، گزارش دهی و پیشگیری از عوارض دارویی یا سایر مشكلات مرتبط با دارو است.
دکتر مهدی کریمی، هدف فارماكوویژیلانس را استفاده سالم از فرآوردههای دارویی، ارزیابی و تعیین ارتباط میان زیانها و فواید مصرف داروهای موجود در بازار و انتخاب آگاهانه موثرترین روش درمانی عنوان کرد و در ادامه مطالبی درباره سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت فراوردههای (TTAC) ارائه کرد.
وی افزود: سامانه (TTAC) به عنوان یکی از مهمترین سامانههای سازمان غذا و دارو، ابزار بسیار دقیقی برای تفکیک فراوردههای اصیل از فرآوردههای تقلبی، غیرمجاز و قاچاق است.
در ادامه این کارگاه آموزشی، دکتر زمانی متخصص طب اورژانس، مطالبی در خصوص مسمومیتهای شایع دارویی از قبیل A TC، اپیوئیدها و بنزودیازپینها و خانم دکتر شفاعی، رزیدنت داروسازی بالینی، نکاتی راجع به مبانی فارماکویژیلانس و مکانیسم عوارض دارویی ارائه نمودند.