معاون وزیر بهداشت و ریاست سازمان غذا و دارو در مراسم افتتاح این طرح که قائم مقام ، معاون غذا و مدیر کل بازرسی سازمان غذا و دارو و جمعی از مسئولین محلی حضور داشتند با بیان اینکه حدود دو هزار نوع گیاه دارویی در ایران شناسایی شده است ، گفت: حدود 500 دارو با منشأ گیاهی در کشور پروانه و مجوز تولید دارد.
دکتر شیبانی ، زعفران را یک پتانسیل مهم و ظرفیت خوب در این منطقه دانست و افزود: امیدواریم در آینده ای نزدیک با تصویب مرکز تحقیقات زغفران این دانشگاه به عنوان یک قطب تحقیقاتی در شورای گسترش ، شاهد استفاده بیشتر از این پتانسیل و افزایش ارزش افزوده این محصول باشیم. وی تصریح کرد: هم اکنون در سایر کشورها از این گیاه مهم که هم جنبه دارویی و هم غذایی دارد در تولید دارو استفاده می شود ولی متأسفانه تا کنون در کشور توجه جدی به آن نشده است. دکتر شیبانی ، غذا و دارو را از ابزارهای مهم در سلامت جامعه عنوان کرد و افزود: حدود صد هزار فرآورده غذایی در کشور مجوز دارند که عمدتاً تولید داخل کشور هستند. معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو ، ارتقاء کیفیت داروها و در دسترس بودن تمامی داروهای مورد نیاز بیماران را از مهمترین اهداف این سازمان در حوزه دارو عنوان کرد. وی افزود: هم اکنون بیش از ده هزار فرآورده آرایشی بهداشتی در 1400 کارخانه تولید می شود. دکتر شیبانی توجه به مناطق محروم را از اولویت های اصلی وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: هم اکنون در دانشگاه علوم پزشکی گناباد امکاناتی وجود دارد که حتی در دانشگاههای درجه یک کشور هم نیست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم در این مراسم با تشریح وضعیت کنونی این دانشگاه به رشد و توسعه پرشتاب آن اشاره کرد و افزود: نسبت به سال 84 ، تعداد دانشجویان سه برابر ، تعداد اعضاء هیأت علمی دو برابر و تعداد رشته های تحصیلی از یک رشته کارشناسی و شش رشته کاردانی به یک رشته دکتری عمومی ، سه رشته کارشناسی ارشد ، یازده رشته کارشناسی و یک رشته کاردانی افزایش یافته است.
دکتر علیرضا مسلم ، ارتقاء دانشکده به دانشگاه ، پذیرش دانشجوی پزشکی و تحصیلات تکمیلی ، افتتاح فاز اول ساختمان آموزشی ، راه اندازی بخشهای ویژه در دو بیمارستان آموزشی و درجه یک شدن آنها ، راه اندازی یک بیمارستان جدید در بجستان ، در دست اجرا بودن بیمارستان 160 تختخوابی با 50% پیشرفت فیزیکی را از مهمترین اقدامات انجام شده در این مدت عنوان کرد و افزود: با راه اندازی پانزده پایگاه اورژانس جاده ای به پوشش 100% در شبکه اورژانس جاده ای رسیدیم که از این حیث جزء دانشگاههای پیشتاز در کشور هستیم.
وی افزود: همچنین از نظر تعداد پایگاه اورژانس به جمعیت و تعدادآمبولانس به جمعیت رتبه اول کشور را دارا هستیم و زمان رسیدن بر بالین بیمار در شهر و جاده از متوسط کشوری کمتر است. وی با بیان اینکه گناباد از لحاظ پزشک به جمعیت رتبه نخست استان را داراست ، گفت: در حالیکه متوسط تعداد پزشک به ازاء صد هزار نفر جمعیت در استان 34 است ، این نسبت در گناباد 86 پزشک است. سرپرست دانشگاه با بیان اینکه مدیریت غذا و داروی این دانشگاه از سال 84 مستقل شد ، تصریح کرد: با راه اندازی واحد کنترل نسخ در این معاونت هم اکنون دانشکده های اطراف را نیز پوشش می دهیم. وی افزود: در مصرف کورتون با کمترین میزان مصرف رتبه نخست کشور و در دریافت داروهای تزریقی با 17% پایین تر از متوسط کشوری رتبه سوم کشور را دارا هستیم. دکتر مسلم با اشاره به وجود گیاهان دارویی فراوان در این منطقه بویژه زعفران به عنوان یک ظرفیت بالای غذایی ، دارویی و اقتصادی و زیر ساختهای موجود برای پروزه های تحقیقاتی بر توجه بیشتر به مرکز تحقیقات زعفران این دانشگاه تأکید کرد. وی با بیان اینکه عملیات اجرایی ساختمان غذا و دارو در اسفندماه 86 آغاز شد ، افزود: فاز اول این طرح تا اسفند ماه 87 اجرا و پس از یک سال رکود به علت اصلاح نقشه ها برای استاندارد
ISO 17025 ، مجدداً از اوایل سال 88 عملیات اجرایی شروع شد. دکتر مسلم افزود: برای احداث این ساختمان که چهار طبقه و 1200 متر مربع زیر بنا دارد ، دوازده میلیارد ریال هزینه شده است. وی خاطر نشان کرد: این ساختمان در بین ساختمانهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور دومین ساختمانی است که استاندارد ISO 17025 در احداث آن رعایت شده است. صفایی فرماندار گناباد هم در این مراسم با اشاره به وجود تنها مرکز تحقیقات زعفران و گیاهان دارویی کشور در این شهرستان ، اظهار امیدواری کرد در راستای انطباق محیطی که یکی از رسالتهای جدی دانشگاه هاست ، دانشگاه علوم پزشکی گناباد با همکاری مرکز تحقیقات زعفران و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی بتواند در جهت استفاده بهینه از این گیاه ارزشمند و تقویت اقتصاد ملی تلاش نمایند.