گیاه شیرین بیان برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زودرس جلوگیری میکند و برای نرم کردن سینه موثر است.
به گزارش وبدا، کارشناس امور دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: مهم ترین خاصیت شیرین بیان که جدیدا کشف شده است، درمان زخم معده و سرطان معده است.
دکتر زهرا اکبری افزود: گیاه شیرین بیان ملین است و برای درمان سوء هاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است، ورم معده را برطرف میکند و تنگی نفس را تسکین میدهد.
وی با بیان اینکه برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان می توان ریشه شیرین بیان را مکید، افزود: زخمها و تاولهای پوست را با دم کرده شیرین بیان شست و شو دهید تا زود خوب شوند.
وی، مصرف شیرین بیان قبل از غذا را برای لاغری موثر دانست و افزود: این گیاه ادرارآور است و میتوان از آن به عنوان عامل ضدویروس موضعی برای زخم و التهاب زونا، چشم، دهان و دستگاه تناسلی استفاده کرد. وی، تقویت چشم، رفع سردرد و درمان موخوره را از دیگر فواید شیرین بیان عنوان کرد و افزود: در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده میشود.
کارشناس امور دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد، اسید گلیسریزیک موجود در ریشه های گیاه را مهمترین ماده ای که موجب شیرینی آن می شود، عنوان کرد و افزود: ترکیبات موجود در ریشه شیرین بیان برای مقابله با پوسیدگی دندان مفید هستند. همچنین خاصیت ضدمیکروبی دارد، بنابراین میتوان از شیره این گیاه به عنوان ماده ضدپوسیدگی در محلولهای شستشوی دهان و نیز خمیر دندانها استفاده کرد. دکتر اکبری افزود: مصرف بی رویه شیرین بیان یا سایر فرآوردههای آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازه هورمون آلدوسترون مضر است و موجب عوارضی چون اختلال در فعالیت های متابولیسمی، بالا رفتن فشار خون، درد عضله، کرختی دست و پا، افزایش وزن و سکته قلبی میشود.
وی با بیان اینکه مصرف این گیاه و فرآوردههای آن برای زنانی که در دوران بارداری یا شیردهیاند، ممنوع است، خاطرنشان کرد: در صورت بالا بودن فشار خون یا داشتن ناراحتی کلیه، قلب یا کبد باید از مصرف شیرین بیان پرهیز کرد.
وی اظهار داشت: برای درست کردن دم کردهی شیرین بیان باید پنجاه گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت ده دقیقه دم بکشد. همچنین برای درست کردن جوشانده شیرین بیان نیز باید پنجاه گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در یکصد گرم آب بریزید و آنقدر بجوشانید که دو سوم آن باقی بماند.