رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی گناباد، گفت: بهتر است در هنگام مواجهه با فرد گرمازده، تا زمان رسیدن آمبولانس، مصدوم را به یک جای خنک منتقل کرد.
به گزارش وبدا، دکتر جواد باذلی با اشاره به اینکه گرمازدگی یک اورژانس پزشکی است، اظهار داشت: هدف درمان اولیه، کاهش سریع دمای بدن در حد امکان است و بررسی علائم حیاتی مانند فشارخون و دمای بدن از مراحل اولیه بررسی مصدوم میباشد.
وی درباره مواجهه با فرد گرمازده توصیه کرد: تا زمان رسیدن آمبولانس بهتر است مصدوم را به یک جای خنک منتقل کنند و بیمار را به پشت قرار داده تا سطح بیشتری از بدن او در جریان هوا قرارگیرد.
دکتر باذلی تصریح کرد: باید لباس بیمار را خارج کرده و بدن او را با آب سرد بشویند و اگر این کار ممکن نیست، بدن فرد را با حوله مرطوب بپوشانند. همچنین میتوانند در کنار گردن، کشاله ران و زیر بغل کیسه یخ بگذارند.
رئیس مرکز اورژانس 115 گناباد ادامه داد: با بادزدن مصدوم و یا استفاده از پنکه، جریان هوا را افزایش داده و ضمن خنک کردن بیمار، پاهای او را بلند کنند.
دکتر باذلی با تأکید بر اینکه بدن فرد گرمازده باید ماساژ داده شود، گفت: بهتر است دستها و پاهای فرد گرمازده را ماساژ داد تا خون سرد به مغز و قسمت مرکزی بدن بازگردد و از دادن داروهایی مانند آسپرین و استامینوفن خودداری کنند.
وی درباره درمان خستگی گرمایی و کرامپ عضلانی، گفت: بیمار را در محیط خنک به پشت بخوابانند و لباسهای وی را کم کرده و بدنش را با آب سرد بشویند، حتی میتوان از حوله مرطوب و کیسه یخ استفاده شود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گناباد تاکید کرد: به مصدوم مایع نمکی خنک بدهند و برای این کار یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیتر آب حل کرده و سپس آن را در مدت یک ساعت به بیمار بدهند و همچنین میتوان به مایع فوق یک قاشق غذاخوری شکر و یا پودر شیرین کننده اضافه کنند تا انرژی فرد تأمین شود.
دکتر باذلی افزود: اگر بیمار سالمند است و یا نمیتواند مایع نمکی را تحمل کند، او را سریع به بیمارستان منتقل کنند و افرادی که دچار خستگی گرمایی و یا کرامپ شده اند باید به مدت 24 ساعت استراحت کنند.