انجام بیش از هشت هزار ماموریت توسط اورژانس گناباد در یک سال گذشته

انتشار محتوا: ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۵۰:۰۰ قبل از ظهر

رییس مرکز مدیرت حوادث و فوریت های پزشکی گناباد گفت : اورژانس 115 گناباد  در یک سال گذشته،  هشت هزار و 386 ماموریت پیش بیمارستانی  انجام داده است .



به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در نشست خبری که به مناسبت چهلمین سال تاسیس اورژانس در کشور و با حضور مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و جمعی از خبرنگاران شهرستان گناباد در سالن مرکز مدیریت بحران برگزار شد، گفت: میانگین  کشور برای هر 50هزار نفر جمعیت یک پایگاه و یک آمبولانس است که در شهرستان های گناباد و بجستان با 120هزار جمعیت و وجود 15 پایگاه   برای هر 9500نفر یک پایگاه فعال است  که از این لحاظ  در کشور اورژانس گناباد صاحب رتبه اول می باشد.
وی افزود: متوسط زمان رسیدن آمبولانس در حوادث جاده ای در کشور 15دقیقه و فوریت های داخلی هشت دقیقه است که در گناباد و بجستان این زمان برای حوادث جاده ای هشت دقیقه و برای حوادث داخلی 3و نیم دقیقه می باشد که در این خصوص نیز اورژانس گناباد در کشور جایگاه خوبی را دارا است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی گناباد با بیان اینکه آمبولانس های اورژانس از نوع بنز سازمانی کشور  بوده و مجهز به تجهیزات پزشکی می باشند، تصریح کرد: در این مرکز، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس  مجهز به اتاق جراحی های سر پایی وجود دارد که توانایی حمل 13 مصدو م را دارد.
دکتر باذلی با بیان اینکه بستر اورژانس هوایی در گناباد فراهم شده است، اظهار داشت: در صورت نیاز می توان از بالگردهای مستقر در مشهد برای اعزام های اورژانسی استفاده کرد اما استقرار بالگرد در گناباد نیاز به اعتبار دارد که در حال حاضر این اعتبار وجود ندارد .
وی در مورد حادثه ای که چندی قبل اتفاق افتاد و در سطح جامعه مطرح شده بود که هلکوپتر اعزامی  از مشهد به دلیل تمام شدن سوخت به مشهد بر گشته است، گفت: علت برگشت بالگرد نبود سوخت نبوده، چرا که بستر سوخت رسانی آماده است و تنها به این دلیل که بیمار شرایط اعزام را نداشت،  بالگرد برگشت داده شد.  
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر صرفه اقتصادی داشتن ایجاد پایگاه هوایی اورژانس در گناباد گفت : اورژانس به صرفه اقتصادی نگاه متفاوتی دارد، اگر جان یک انسان براثر سریع رسیدن به مرکز درمانی نجات یابد بر اساس آیه قرآن جان همه مردم نجات یافته است.
دکتر باذلی با تاکید بر مزیت اعزام هوایی نسبت به آمبولانس گفت : علاوه بر اینکه اعزام به صورت هوایی سریعتر صورت می گیرد زمان بیشتر ی بیمار در اختیار بیمارستان و مرکز درمانی اعزام کننده است و اقدامات بیشتری می توان در خصوص وی انجام پذیرد.
وی در پاسخ به مطلبی مبنی بر وجود سرعت گیرها در سطح شهر گفت : واقعا تعداد سرعت گیر ها در سطح شهر زیاد و غیر مهندسی است که از جهتی باعث تاخیر در انجام ماوریت های اورژانسی می شود و از طرفی با ایجاد تکان‌های شدید، بیمار را دچار مشکل می کند.
وی به سابقه تشکیل اورژانس در کشور اشاره کرد و گفت: در سال 1354 به دنبال  فرو افتادن  سقف فرودگاه مهر آباد، ایده تشکیل یک سازمان در بدنه وزرات بهداشت که بتواند در هنگام حادثه در کوتاه ترین زمان در صحنه حضور داشته باشد شکل گرفت و این ایده بعد از انجام زیرساخت هایی در سال 1356اجرایی شد.
دکتر باذلی با بیان اینکه  قبل از این تاریخ هیچ سازمانی وجود نداشت که با آمادگی  قبلی بتواند به مجروحین و یا بیمارانی که نیاز به اقدام های فوری پزشکی دارند، خدمت‌رسانی کند، خاطرنشان کرد: اورژانس 115 گناباد در سال 1375 با راه اندازی یک  پایگاه (امامت) آغاز به کار نمود که در حال حاضر با 15 پایگاه جاده ای و شهری  مشغول انجام وظیفه می باشد.
برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس