به گزارش وبدا، دكتر جواد صادقي نسب افزود: در سراسر جهان، 800 ميليون نفر با چاقي زندگي مي كنند و تخمين زده مي شود كه يك ميليارد نفر در جهان تا سال 2030 با چاقي زندگي كنند، بطوری که 1 نفر از هر 5 زن و 1 نفر از هر 7 مرد، با چاقي زندگي خواهند كرد.
وی گفت: در منطقه مديترانه شرقي WHO، اكثر كشورها تغيير تغذيه به سمت رژيم هاي غذايي ناسالم و سبك زندگي كم تحرك را تجربه كرده اند و تقريباً نيمي از بزرگسالان منطقه (49٪)، بيش از يك چهارم (26٪) از نوجوانان و نزديك به 6٪ از كودكان زير 5 سال تحت تأثير اضافه وزن يا چاقي هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح كرد: پيشگيري و درمان چاقي فقط كاهش وزن نيست، بلكه در مورد اتخاذ رفتارهاي سالم تر براي مديريت اين بيماري و بهبود سلامت كلي است. حمايت از تغذيه مناسب براي كودكان براي پيشگيري و درمان چاقي كودكان به همان اندازه مهم است كه در غير اين صورت تا بزرگسالي نيز ادامه مييابد. چاقي در كودكان بر سلامت جسماني، رفاه اجتماعي و عاطفي و عزت نفس آنها تأثير ميگذارد. همچنين با عملكرد ضعيف تحصيلي و كيفيت پايين زندگي مرتبط است.
دکتر صادقی نسب با اشاره به اينكه پيشگيري و كنترل چاقي امكان پذير است، اظهار داشت: ¬¬عوامل اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و رواني¬ در اين اختلال چند وجهي تاثير دارد.
وي پيشنهاد كرد¬ ¬براي پيشگيري، توقف و درمان مؤثر چاقي به مراقبتهاي بهداشتي مؤثر، حمايتهاي فرابخشي گسترده و اقدامات ديگر در تمام زمينهها توجه شود و اين مهم جز با همكاري تمام بخشهاي توسعه و همراهي گروههاي مختلف جامعه ميسر نخواهد شد.
دکتر صادقی نسب خاطرنشان کرد: با توجه به روند رو به رشد شيوع چاقي و اضافه وزن در كشور خصوصا بعد از اپيدمي كرونا بسيج ملي تغذيه فرصت مغتنمی براي حساس سازي افراد جامعه به منظور اتخاذ تدابير لازم در زمينه اصلاح الگوي تغذيه و افزايش فعاليت بدني است، به همين منظور سيزدهمين بسيج ملي تغذيه با شعار "حال خوب با وزن مناسب" از 24 دي ماه تا 7 بهمن از سوي مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت نامگذاري شده و برنامه هاي آموزشي و اطلاع رساني در اين خصوص در دانشگاه علوم پزشکی گناباد همزمان با سراسر كشور در حال برگزاري است.