مدیریت مصرف مایعات در ماه رمضان چگونه باشد؟

انتشار محتوا: ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۰۱:۳۱:۵۶ بعد از ظهر
پرهیز از نوشیدن مقدار زیادی آب در سحری، تامین آب مورد نیاز بدن با نوشیدن آب در ساعات افطار تا سحری، پرهیز از مصرف آب بسیار سرد در هنگام افطار، مصرف میوه‌ها و سبزیجات حاوی فیبر غذایی و آب از جمله مهمترین توصیه‌های عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد برای مدیریت مصرف مایعات در ماه رمضان است.
ab

به گزارش وب‌دا، دغدغه‌ی بسیاری از روزه داران تشنگی در ماه مبارک رمضان است. از آنجا که بیش ترین ترکیب بدن انسان‌ها از آب تشکیل شده و نقش اساسی را در بدن ما ایفا می‌کند، نیاز ما در این ایام به این ماده حیاتی بیش از هر چیزی دیگری است. به طور معمول و با توجه به شرایط مختلف، هر فرد باید روزانه ۸ الی ۱۲ لیوان آب بنوشد. اما مدیریت مصرف مایعات باید به چه صورت باشد؟ 


مهران یادگاری کارشناسی ارشد علوم تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی گروه تغذیه، بیوشیمی بالینی و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به مهمترین این موارد اشاره می‌کند:


اولین نکته این است که در طول سحری مقدار زیادی آب ننوشید زیرا کلیه ها در عرض چند ساعت آب را  از بدن دفع می کنند. بهتر است میزان آب نوشیده شده را به ساعات افطار تا سحری تعمیم دهیم. همچنین توصیه می شود در هنگام افطار از مصرف آب بسیار سرد خودداری کنیم زیرا مویرگ های خونی را منقبض کرده و هضم غذا را دشوار می کند. بهتر است به جای آب سرد آب ولرم بنوشید زیرا سریعتر جذب بدن می شود. 
مصرف روزانه سوپ در ماه مبارک رمضان توصیه می شود زیرا سوپ منبع خوبی از مایعات است.
از مصرف غذاهای شور مانند ترشی، زیتون و ماهی شور و همچنین غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی ادویه هستند که احتمال افزایش اسیدیته معده و در نتیجه  افزایش نیاز بدن به گردش مایعات را به دنبال دارد خود داری کرده، همچنین  این موارد احساس تشنگی را نیز  افزایش می دهد.
سحری باید حاوی مقادیر مناسبی از آب و فیبر باشد که به مدت طولانی در روده بماند و احساس گرسنگی و تشنگی را کاهش دهد. مصرف میوه ها و سبزیجاتی که حاوی فیبر غذایی و آب هستند مانند هندوانه ، انگور ،گوجه فرنگی و خیارتوصیه می شود. هندوانه از 92 درصد آب تشکیل شده است.
از مصرف زیاد ادویه و نمک خودداری کنید. ترجیحاً در افطار از مصرف غذاهای پر ادویه پرهیز شود زیرا این امر نیاز بدن به آب را افزایش می دهد. همچنین توصیه می شود مصرف نمک در سالاد و هنگام پخت و پز کاهش یابد. مصرف مقادیر زیاد نمک ممکن است تشنگی را افزایش دهد.
از نوشیدن مایعات حاوی کافئین مانند قهوه و نوشابه ها  و همچنین چای تیره به دلیل خاصیت ادرارآوری که باعث از دست دادن سریع آب بدن می شود خودداری کنید.
سبزیجاتی مانند خیار  و کاهو بخورید، زیرا تشنگی را رفع کرده و بدن را خنک می کند . این سبزیجات حاوی فیبرهای غذایی سلولز هستند که هضم را تسهیل، سموم را دفع و روده‌ها را پاکسازی  می‌کند.
مصرف شیرینی ها را کاهش دهید زیرا حاوی مقدار زیادی قند  هستند که باعث تشنگی بیشتری  می شوند.
 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس