به گزارش وبدا، دکتر جواد صادقی نسب در این نشست خبری با تبریک هفته سلامت، از این هفته به عنوان فرصت مناسبی برای ارائه دستاوردها و اقدامات حوزه سلامت یاد کرد و افزود: تنوع و گستردگی خدمات در حوزه بهداشت به گونهای است که هم اکنون خدمات متنوع بهداشتی و مراقبت سلامت در 12 مرکز خدمات جامع سلامت و 35 خانه بهداشت در سطح شهرها و روستاهای شهرستان گناباد ارائه میشود.
ارائه خدمات متنوع و گسترده در حوزه بهداشت
وی با بیان اینکه خدمات بهداشتی از قبل تولد هر فرد با انجام مراقبتهای پیش از بارداری مادران آغاز و تا پس از فوت فرد ادامه مییابد، تصریح کرد: خدمات متنوعی از جمله مراقبتهای مامایی، مراقبتهای سلامت برای گروههای سنی مختلف، خدمات سلامت روان، تغذیه و ... با کمترین هزینه در مراکز خدمات جامع سلامت برای جمعیت تحت پوشش انجام میشود.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به نقش افزایش سطح سلامت و تقویت امکانات و زیرساختهای بهداشتی در ارتقای شاخصهای سلامت جامعه گفت: در گذشته به دلیل عدم آگاهی افراد و وجود مشکلات بهداشتی شاهد بروز بیماریهای واگیر از جمله بیماریهای عفونی بودیم که با افزایش آگاهی افراد، ارتقای خدمات بهداشتی در سطح شهرها و روستاها، دسترسی به آب آشامیدنی سالم و .... شیوع این نوع بیماریها در جامعه کم شده است.
دکتر صادقی نسب از بیماریهای غیر واگیر به عنوان مهمترین بحران امروز حوزه سلامت یاد کرد و افزود: دیابت، فشارخون، سرطان، مرگ بر اثر حوادث و ... از مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان است.
تغییر سبک زندگی؛ مهمترین علت افزایش بیماریهای غیر واگیر
وی، تغییر سبک زندگی را مهمترین علت افزایش بیماریهای غیر واگیر عنوان و اظهار کرد: افراد با سنین مختلف میتوانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، مراقبتهای بهداشتی مربوط به سن خود را دریافت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه برای تمامی مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت پرونده الکترونیک سلامت تشکیل میشود، افزود: علاوه بر مراقبتهای بهداشتی، به زودی نتایج آزمایشات و عکسهای رادیولوژی هم در پرونده الکترونیک سلامت ثبت خواهد شد.
طرح پزشک خانواده شهری و نظام ارجاع الکترونیک آغاز میشود
دکتر صادقینسب با اشاره به شعار امسال هفته سلامت «سلامت برای همه با پزشکی خانواده»، اظهار کرد: همزمان با سراسر کشور از اردیبهشت ماه، طرح پزشک خانواده شهری و نظام ارجاع الکترونیک در دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز میشود.
وی، اولویت دادن پیشگیری بر درمان و کاهش هزینههای سلامت را از جمله مزایای اجرای این طرح برشمرد و تصریح کرد: بسیاری از بیماران با مراجعه به پزشک عمومی هم درمان میشوند که مراجعه غیرضروری آنها به پزشکان متخصص و فوق تخصص باعث وارد آوردن بار مالی به اشخاص و سازمانهای بیمهگر میشود.
دکتر صادقینسب ادامه داد: علاوه بر این بسیاری از مراقبتها از جمله کنترل فشارخون و خطرسنجیهای مختلف در مطبها انجام نمیشود، از این رو افزایش ارائه خدمات مراقبت سلامت به مردم به منظور اولویت دادن پیشگیری بر درمان از جمله اهداف اصلی اجرای آن است.
وی خاطرنشان کرد: در گام نخست باید مراقبین سلامت شامل پزشک عمومی، کارشناسان مامایی، بهداشت عمومی و بهداشت خانواده در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.