برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با نحوه تشخیص، تایید و مراقبت از مرگ مغزی

انتشار محتوا: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۰۵:۴۳:۴۷ بعد از ظهر
گارگاه آموزشی آشنایی با نحوه تشخیص، تایید و مراقبت از مرگ مغزی توسط واحد اهدا عضو معاونت درمان دانشگاه با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
ehda

به گزارش وب‌دا، این کارگاه با هدف نهادینه کردن فرهنگ اهداء عضو توسط دکتر ابراهیم خالقی رئیس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج دانشگاه علوم پزشکی مشهد و خانم دکتر طیبه توحیدی از مدرسین کشوری اهدا عضو برگزار شد. 
رئیس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این کارگاه آموزشی که با حضور متخصصین، هماهنگ‌کننده داخل بیمارستانی، سرپرستاران، سوپروایزرها، مترون‌ها(رابطین بیمارستانی)، تیم شناسایی تلفنی، پرسنل اتاق عمل پرستاران بخش  ICU ، پرستاران بخشهای داخلی و اورژانس برگزار شد، گفت: اهدای عضو یک موهبت است که موجب نجات زندگی بیماران می‌شود.
دکتر خالقی با بیان اینکه هر فرد مرگ مغزی می‌تواند 1 تا 8 ارگان اهدا کند و حیات بخش زندگی دیگران باشد، افزود: سالیانه پنج تا هشت هزار نفر در ایران با تابلوی مرگ مغزی فوت می‌کنند که حدود 50% آنها یعنی در حدود 2500 تا 4000 نفر قابلیت اهدای عضو دارند.
وی با بیان اینکه هر فرد مرگ مغزی می‌تواند 1 تا 50 نسج اهدا کند و برخی از معلولیت های سایر انسان‌ها را رفع کند، گفت: سالیانه 3300 نفر یعنی به طور متوسط روزانه 7 تا 10 نفر در لیست انتظار دریافت عضو فوت می‌کنند. 
دکتر خالقی خاطرنشان کرد: مسئولیت 20 درصد از پیوند اعضا در دنیا با نظام سلامت است و مابقی با دیگر سازمانهاست که باید سایر ارگانهای فرهنگ ساز نیز در این زمینه با نظام سلامت همکاری و مشارکت جدی داشته باشند. 
خانم پردل کارشناس اهدا عضو دانشگاه علوم پزشکی، محورهای این کارگاه را بررسی وضعیت کنونی اهداي عضو در ایران و استان خراسان رضوی، شرایط تأیید کنندگان، بررسی پروتکل تأیید مرگ مغزي و برنامه‌ریزی اجرایی، بررسی پروتکل، بررسی روش‌های مراقبت از فرد مرگ مغزي و انتقال مرگ مغزي، مکانیسم مرگ مغزي و مراحل اهداي عضو عنوان کرد.
 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس