به گزارش وبدا، در این جلسه هماندیشی که با هدف بررسی موضوعات حوزه بهداشت و درمان شهرستان بجستان برگزار شد، امام جمعه، فرماندار و تعدادی از مسئولان شهرستان بجستان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد و جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه و رئیس شبکه بهداشت و درمان بجستان حضور داشتند.
توجه به حوزه بهداشت عمومی و پیشگیری برای سلامت مردم کارآمدتر است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این جلسه با قدردانی از ابتکار فرماندار بجستان برای برگزاری این جلسه هماندیشی، اظهار کرد: تجربه نظام مقدس جمهوری اسلامی در بیش از چهار دهه نشان داده است که توجه به حوزه بهداشت عمومی و پیشگیری برای سلامت مردم بسیار کارآمدتر است چراکه موضوعات مرتبط با درمان، هزینههای زیادی برای تشخیص و درمان بیماریها نیاز دارد.
دکتر رضا احمدی افزود: بر کسی پوشیده نیست که کنترل قابل توجه بیماریهای واگیردار مانند سرخک، سرخجه و بیماریهای اسهالی به واسطه شبکه بهداشتی فراگیر در سطح روستاها و شهرهای زیر 20هزار نفر جمعیت است.
وی با بیان اینکه تشخیصهای زودرس در مورد بیماریهای غیرواگیرداری مانند دیابت، فشارخون و سرطانها از منتهی شدن آنها به بیماریهای صعبالعلاج جلوگیری کرده است، گفت: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی گناباد و شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان در سطح خانههای بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی موفق عمل کرده است.
انجام پروژههای حوزه سلامت با مشارکت خیرین
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با قدردانی از مشارکت خیرین شهرستان بجستان در حوزه سلامت افزود: در حال حاضر عمده خانههای بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت یا تازه ساز هستند و یا به طور کامل بازسازی شدهاند که در این مراکز علاوه بر تامین پزشک عمومی، خدمات دندانپزشکی با حضور دندانپزشکان نیز ارائه میگردد.
دکتر احمدی تصریح کرد: در سال 1401 برای احداث مخزن ذخیره آب مرکز شهید قنبر آقایی، بهسازی خانه بهداشت فخرآباد، خرید دستگاه دیزل ژنراتور و دستگاه اتوآنالایزر بیوشیمی در مجموع حدود 22 میلیارد ریال در حوزه بهداشت هزینه شده است.
وی با بیان اینکه احداث 5 پانسیون پزشک در بجستان( 4 واحد) و یونسی(یک واحد) با هزینهای بالغ بر 62 میلیارد ریال، بهسازی خانه بهداشت مرندیز با چهار میلیارد ریال و بهسازی و تجهیز کامل مرکز خدمات جامع سلامت فخرآباد با حدود 20 میلیارد ریال از جمله پروژههای در حال انجام در حوزه بهداشت شهرستان بجستان است، خاطرنشان کرد: تجهیز و راهاندازی سالن کنفرانس شبکه بهداشت و درمان، بهسازی خانه بهداشت منصوری و تعمیرات مرکز خدمات جامع سلامت مرندیز از جمله پروژههایی است که با صرف حدود 10 میلیارد ریال در شش ماهه نخست امسال انجام شده است.
انجام پروژههای عمرانی با صرف بیش از 200 میلیارد ریال در بیمارستان آیت الله مدنی بجستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به تکمیل و راهاندازی بخش داخلی بیمارستان آیت الله مدنی بجستان با صرف 170 میلیارد ریال از اعتبارات دولتی (120 میلیارد ریال) و کمکهای خیرین(50 میلیارد ریال) اظهار کرد: علاوه بر احداث و تجهیز رختشویخانه با صرف 25 میلیارد ریال، از ابتدای امسال تا کنون پنج میلیارد و 800 میلیون ریال (سه میلیارد و 800 میلیون ریال از سوی خیرین) برای خرید تجهیزات بیمارستانی در این بیمارستان هزینه شده است.
ویزیت بیش از 33 هزار نفر توسط پزشکان عمومی و متخصص
دکتر احمدی با بیان اینکه برای تامین متخصصین جراحی و بیهوشی بیمارستان آیت الله مدنی بجستان در سال 1401 به طور متوسط ماهیانه 230 میلیون تومان هزینه شده است، گفت: با توجه به درآمد پایین این بیمارستان و در راستای ارائه خدمات مطلوب به مراجعین، ماهیانه به جز حقوق، 620 میلیون تومان از محل اعتبارات دانشگاه به بیمارستان آیت الله مدنی اختصاص داده میشود.
وی با اشاره به ویزیت 9300 بیمار در 6 ماهه نخست امسال در کلینیک تخصصی بیمارستان آیت الله مدنی بجستان، اظهار کرد: در همین مدت 51 هزار نفر به اورژانس این بیمارستان مراجعه کردند که بیش از 24 هزار بیمار توسط پزشک عمومی معاینه و 150هزار تزریقات و پانسمان هم انجام شد.
دکتر احمدی به پیگیریهای انجام شده در راستای مجتمع آموزش عالی سلامت هم اشاره کرد و گفت: در حال پیگیری برای اخذ مجوز پذیرش دانشجو در رشته کارشناسی بهداشت مدارس هستیم.
فرصت خدمت به مردم یک نعمت الهی است
امام جمعه بجستان با بیان حدیثی از امام حسین(علیهالسلام): «اِعلَموا اَنَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَیکُم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَیکُم، فَلا تَمَلُّوا النِّعَمَ… بدانید که نیازهای مردم به شما، از نعمتهای الهی بر شماست. پس از این نعمتها خسته نشوید.»، فرصت خدمت به مردم را فرصت مغتنمی دانست و گفت: شبکه بهداشت و درمان بجستان در راستای خدمت به حوزه سلامت موفق بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین دهقانی با اشاره به برخی مطالبات مردمی از حوزه بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: باید در کنار بیان مطالبات و درخواستها از بخش بهداشت و درمان، خدمات گسترده این حوزه را هم به خوبی ببینیم و بیان کنیم.
حرکت رو به جلو خدمات دولت سیزدهم در حوزه سلامت
فرماندار بجستان در این جلسه خدمات دولت سیزدهم در حوزه سلامت را حرکتی رو به جلو دانست و افزود: دولت سیزدهم در اوج بیماری کرونا و مشکلات پیش روی مقابله با آن کار خود را آغاز کرد و امروز خوشبختانه شاهد حرکت رو به جلویی در حوزهای مختلف سلامت هستیم.
مهندس حیدری با اشاره به پذیرش 15 دانشآموز بجستانی در رشته پزشکی، اظهار کرد: جبران هزینههای درمانی بیماران صعبالعلاج و افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی عمومی از جمله اقدامات انجام شده دولت در حوزه سلامت است.
وی احداث و راهاندازی ساختمان جدید بخش داخلی بیمارستان آیت الله مدنی بجستان را نمونهای از انسجام داخلی و همراهی مشترک دانست.
فرماندار بجستان در ادامه به بیان بخشی از مطالبات و درخواستهای مردمی از حوزه سلامت پرداخت.
همچنین در این جلسه امام جمعه و سایر مسئولان شهرستان بجستان هم به ارائه نقطه نظرات و مطالبات مردم درباره حوزههای مختلف بهداشت و درمان پرداختند.