به گزارش وبدا، رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در این همایش که در تالار شهید دکتر چمران دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: برخلاف تصوری که وجود بیمارستان ها و مراکز درمانی بیشتر را تامین کننده سلامت جامعه سالم میداند، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت نیمی از بار حفظ سلامت جامعه را در بر میگیرند.
دکتر نرجس بحری با بیان اینکه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت جامعه شامل مواردی مانند محیط زندگی، آب و هوا، مسکن، حمایت های اجتماعی، وضعیت اقتصادی، تغذیه و امنیت غذایی، مخاطرات محیطی و شیوه زندگی سالم هستند، به تعذیه سالم به عنوان یکی از مهمترین این عوامل اشاره کرد.
وی با اشاره به فعالیتهای پژوهشی و آموزشی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت گفت: ارائه آموزشهای عمومی مورد نیاز و آموزشهای سلامت نقش مهمی در فرهنگسازی و ایجاد تاثیرات مطلوب بر سلامت دارد.
دکتر الیاس نطاق، متخصص تغذیه بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این همایش مطالبی درباره اهمیت، ضرورت و میزان نمک و ید مورد نیاز برای بدن و همچنین اثرات ناشی از افزایش یا کاهش مقدار آنها بیان کرد.
حسن زمانیان، سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هم در این همایش مردمی با اشاره به اجرای پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه از 1 تا 15 بهمنماه، گفت: این طرح با هدف اطلاع رسانی در خصوص مصرف نمک تصفیه شده یددار و ارتقا دانش آحاد جامعه در خصوص شیر و لبنیات در راستای افزایش مصرف لبنیات با شعار " انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده ید دار" برای هفته اول و " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم برگزار شده است.