1تا 7 اردیبهشت‌ماه؛

هفته ملی سلامت

انتشار محتوا: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۳۱:۴۱ قبل از ظهر
«سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» شعار هفته ملی سلامت 1403
salamat1403

روزشمار هفته ملی سلامت سال 1403 به شرح زیر است؛

شنبه: سلامت خانواده، حق و مسئولیت همگانی: حمایت طلبی و پررنگ نمودن ضرورت دسترسی به خدمات با کیفیت و مقرون به صرفه مورد نیاز برای هر فرد در هر نقطه از کشور که قرار داشته باشد (پوشش همگانی سلامت). نباید مشکلات مالی، فاصله جفرافیایی، زمینه فرهنگی خانوادگی یا قومیتی مانعی برای دسترسی به خدمات ضروری و اساسی سلامت باشد. جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که در قانون اساسی به سلامت به عنوان حق اساسی همگانی اشاره کرده است. سلامتی نه تنها یک حق می باشد بلکه همه افراد و سازمان  ها بعنوان یک مسئولیت اجتماعی موظف هستند تا به گونه ای رفتار کنند که سلامت دیگران به خطر نیفتد و در صورت امکان به سلامت همگانی اضافه شود(تجربه ماسک زدن همگانی در ایام کرونا) .
 
یکشنبه: سلامت خانواده از آموزش و پرورش تا آموزش عالی: برنامه سلامت خانواده در ایران رویکرد درمان نگر ندارد و با نگاه ارتقای سلامتی و پیشگیرانه استراتژی خود را افزایش سواد سلامت و مشارکت مردمی در ارتقای سلامت قرار داده است. افزایش سواد سلامت و توانمندسازی مردم در شکل گیری رفتارهای بهداشتی فعالیتی است که از دوران کودکی و پیش از دوره ابتدایی از دل خانواده ها و مهدکودک ها آغاز می شود و تا دوران متوسطه و آموزش های عالی ادامه می یابد. علاوه بر برنامه های آموزشی ضرورت دارد محیط مدرسه و فرهنگ سازمانی حاکم بر مدرسه و دانشگاه و مراکز آموزشی به گونه ای باشد که شکل گیری رفتار بهداشتی در آن مرکز تسهیل شده و یک ارزش شمرده شود.
 
دوشنبه: سلامت خانواده و سلامت زمین: در برنامه سلامت خانواده افزایش سواد سلامت منحصر به سلامت جسمی انسان نیست و سایر موضوعات موثر بر سلامت انسان از جمله سلامت طبیعت و حیوانات، سلامت آب، خاک و هوا نیز موضوعات مهمی برای آموزش شهروندی و جلب مشارکت همگانی هستند. تجربه کرونا نشان داد برخی بیماری ها چگونه از حیوانات به سرعت به جامعه انسانی گسترش می یابد و همکاری بین بخشی و مشارکت مردمی بعنوان مسئولیت اجتماعی در کاهش این مخاطرات نقش مهمی دارند. سواد محیط زیست در مردمی سازی سلامت با نگاه سلامت زمین موضوع مهمی برای آموزش است.
 
سه شنبه: سلامت خانواده و سلامت روانی اجتماعی: سلامت انسان در جامعه به ارتباطات خوب بین فردی و درون گروه ها و سلامت اجتماعی وابسته است و موضوع سلامت جسم و روان دو موضوع جدا از هم نیستند. بسیاری از بیماری های جسمی یا منشا روانی دارند و یا با استرس ها و مشکلات روانی اجتماعی تشدید می شوند. شیوع بیماری های جسمی در شهرنشینی و دنیای امروز تا حدی ناشی از آسیب ها و فشارهای روانی و اجتماعی می باشد و خانواده نقش مهمی در کاهش این بیماری ها دارد.
 
چهارشنبه: سلامت خانواده و فرهنگ سلامت: در برنامه سلامت خانواده ایران، بهره مندی از سرمایه های مردمی و فرهنگی غنی کشور یکی از فرصت ها شناخته می شود. کشور ما با تکیه بر تاریخ کهن، ادبیات غنی از معارف، هنرهای گوناگون و فرهنگ سلامتی که ریشه های چندصد ساله و بلکه چندهزار ساله دارد می تواند در سلامت معنوی و در نتیجه ارتقای سلامت جامعه در جهان پیشرو باشد. در دنیای پیچیده دیجیتال امروز که فرهنگ کشورها بیش از پیش در معرض هجوم پیام های آسیب رسان هستند، مجهز بودن خانواده ها به سواد رسانه یک ضرورت است و در دوران کرونا و همه گیری شایعات و اخبار کذب توجه به این مهم بیش از پیش در محافل علمی مطرح گردید.
 
پنج شنبه: سلامت خانواده و جوانی جمعیت: روند سالمندی در جهان توجه به سلامت سالمندان و کهنسالان را بعنوان یک حق ضروری بیش از پیش مطرح نموده است. موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر در رویارویی با روند کاهش نرخ جمعیت و موالید نشان از نقش مشارکت همه سازمان ها در شکل گیری برنامه های ملی دارد. فرزندان بیشتر و سالم سرمایه های خانواده برای نشاط و پویایی است.
 
جمعه: سلامت خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی: دو رکن اساسی برای تامین سلامت در دنیای شهرنشینی و اسیر تکنولوژی امروز، داشتن تغذیه سالم و فعالیت بدنی کافی است. سبک زندگی سالم ازجمله تغذیه سالم و فعالیت بدنی کافی می تواند به جلوگیری از افزایش وزن و چاقی و بیماری های متابولیک مانند پرفشاری خون، دیابت، افزایش چربی خون کمک کند. حق دسترسی به غذاهای با کیفیت و سالم و مسئولیت افراد و خانواده ها در مصرف مناسب مواد غذایی و پرهیز از پرخوری و کم خوری و همچنین اسراف، حق و مسئولیتی همگانی است که امنیت غذایی و سلامت جامعه را به دنبال دارد. سواد تغذیه سالم و فعالیت بدنی جهت استفاده از گروه های غذایی متنوع و متناسب با سن و شرایط جسمانی یک ضرورت مهم است.  

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس