ویژگی‌های یک خانواده سالم

انتشار محتوا: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۱۷:۱۱ بعد از ظهر
روانشناس بالینی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تشریح ویژگی‌های یک خانواده سالم گفت: خانواده سالم و منسجم قلب تپنده هر جامعه‌ای محسوب می‌شود.

به گزارش وب‌دا، روانشناس بالینی و مسوول واحد سلامت روانی شبکه بهداشت و درمان بجستان با بیان اینکه در جامعه پیچیده امروزی ارتقاء سلاممت روان اعضای خانواده نه تنها یک مزیت بلکه یک ضرورت به حساب می‌آید گفت: از آن جایی که خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی محسوب می‌شود بنابراین داشتن یک خانواده سالم نه تنها یک دستاورد شخصی بلکه تضمین کننده پویایی جامعه است.

داشتن مرز در خانواده از فاکتورهای یک خانواده سالم است
سمانه علیمرادی افزود: «سالوادور مینوچین» از روان شناسان معروف در حوزه خانواده درمانی معتقد است که خانواده سالم فاکتورهای زیادی دارد ولی اولین و مهمترین آن می‌تواند داشتن مرز در خانواده باشد.
وی افزود: مرز یعنی اینکه چقدر اعضای خانواده با هم پیوند عاطفی دارند و از طرفی روی هویت فردی و استقلال‌شان چقدر سرمایه‌گذاری کردند که با توجه به این تعریف می‌توان خانواده‌ها را از نظر داشتن مرز در سه دسته تقسیم بندی کرد.

«خانواده‌هایی با مرزهای درهم تنیده»
علیمرادی از «خانواده‌هایی با مرزهای درهم تنیده» به عنوان یکی از انواع مرزها یاد و تصریح کرد: اعضای این خانواده‌ها پیوند عاطفی خیلی شدیدی با هم دارند و در حقیقت دارای چسبندگی پاتولوژیک هستند.
وی با بیان اینکه  اعضای خانواده‌ها در این نوع تقسیم بندی مدام در کار هم سرک می‌کشند اظهار کرد: تماس‌های مکرر، تلفن‌های طولانی با همدیگر و به نوعی بی احترامی به حریم شخصی از ویژگی‌های این خانواده‌ها است.
علیمرادی خاطرنشان کرد: بخشی از این رفتارها به دلیل کنترل گری والدین است که تقاضا می‌شود در این بعد رفتاری خود بازنگری داشته باشند.

«خانواده‌های با مرزهای خشک»
این روانشناس بالینی در تعریف «خانواده‌های با مرزهای خشک» نیز گفت: در این خانواده‌ها بر عکس «خانواده‌هایی با مرزهای درهم تنیده» تاکید زیادی بر روی استقلال و هویت فرزندان است.
علیمرادی ادامه داد: در جامعه امروزی خانواده‌هایی را می‌بینیم که تمام رفاهیات را برای فرزندان خود تامین می‌کنند ولی نیازهای روانی و عاطفی آنها را برآورده نمی‌کنند.
وی افزود: در این خانواده‌ها صمیمیت وجود ندارد و به شدت روی استقلال و هویت فرزندان تاکید می‌شود که آسیب‌های خاص خودش را دارد.

«خانواده‌های با مرزهای شفاف و روشن»
روانشناس بالینی و مسوول واحد سلامت روانی شبکه بهداشت و درمان بجستان از «خانواده‌های با مرزهای شفاف و روشن» به عنوان بهترین و ایده‌آل ترین نوع خانواده‌ها یاد کرد و افزود: در این نوع خانواده‌ها تعادل بین صمیمیت، هویت و استقلال فرزندان وجود دارد.
علیمرادی با بیان اینکه در این خانواده‌ها اوقات مشترکی وجود دارد افزود: در این نوع خانواده‌ها از دغدغه فرزندان خود با خبر هستند و دور هم جمع می‌شوند؛ از طرفی با توجه به سن کودک و فرزند مسوولیت‌هایی به آنها می‌دهند و نقش‌ها به طور واضح تعریف شده است.

وی ادامه داد: «سالوادور مینوچین» معتقد است که در کلیت خانواده و زیرمنظومه زناشویی مرز خیلی مهم است و موجب امنیت روانی اعضای خانواده می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در این نوع خانواده‍‌ها رابطه زن و شوهری از صمیمت لازم برخوردار است تا استحکام رابطه توسط عوامل بیرونی خدشه‌دار نشود.
علیمرادی اظهار امیدواری کرد که هر کدام از افراد جامعه با شناختن و ایجاد این مرزهای روشن به ارتقای سلامت اعضای خانواده و پویایی جامعه کمک کنند چراکه خانواده سالم و منسجم قلب تپنده هر جامعه‌ای محسوب می‌شود.
 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس