به گزارش وبدا، دکتر فرناز شریفی مود گفت: رابطه بین ناباروری و اختلالات روان پزشکی یک رابطه پیچیده و دو طرفه است چراکه بر اساس تحقیقات انجام شده ناباروری می تواند استرسی به اندازه یک سوگ یا اتفاق ناگوار شدید زندگی وارد کند که این احساسات می تواند شامل غم شدید، خشم، احساس خجالت و یا سوگ باشد.
وی ادامه داد: زوج نابارور معمولاً احساس گوشهگیری و جدا شدن از جامعه میکنند و این زوج احساس میکنند که نمیتوانند با خانوادههایی که فرزند دارند به خوبی ارتباط برقرار کنند و لذا باعث تشدید علائم روانپزشکی در این زوجین می شود.
متخصص روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه اضطراب و افسردگی با اثر بر سیستم هورمونی بدن می تواند باعث کاهش توانایی بارداری زن و یا مرد شود، تصریح کرد: تجربه ناباروری و انجام آزمایشات مختلف برای بررسی علل و انجام درمانهای آن اغلب باعث استرس فراوان برای خانواده می باشد و بر جنبههای مختلف زندگی آنها مانند کار و روابط اجتماعی، فردی و خانوادگی تاثیر فراوانی دارند.
دکتر شریفی ادامه داد: حدود ۴۰ درصد از خانمهایی که ناباروری را تجربه میکنند، علائم افسردگی و سایر اختلالات روانپزشکی مانند اضطراب رو تجربه میکنند اما تنها کمتر از ۷ درصد آنها پیگیر درمانهای روانپزشکی هستند در حالی که انجام درمانهای روانپزشکی به صورت درمان دارویی و یا روان درمانی با بهبود تاثیر درمانهای ناباروری همراه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به نگرانی زوجین مبنی بر تاثیر داروهای روانپزشکی بر روی تشدید ناباروری و کاهش اثر درمانهایی که برای ناباروری انجام می شود، اشاره و افزود: برخی داروهای روانپزشکی با اثراتی به شکل کاهش توانایی باروری همراه هست اما وقتی زوج نابارور یا تحت درمان ناباروری به روانپزشک مراجعه می کند، داروهایی انتخاب می شوند که کمترین تداخل را با درمانهای ناباروری داشته باشد.
دکتر شریفی خاطرنشان کرد: عدم درمان اضطراب و افسردگی زوجین به علت ناباروری تاثیر منفی بیشتری خواهد گذاشت و درمان های انجام شده تاثیر مثبتی بر روند درمان های ناباروری دارند.