به گزارش وبدا، دکتر اکرم بختیاری شهری متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گرمازدگی به عنوان یک اورژانس پزشکی با مرگ و میر قابل توجهی همراه است و میتواند کیفیت زندگی بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
وی ادامه داد: عملکرد غیر طبیعی سیستم عصبی مرکزی و اختلال پیشرونده چند عضوی از جمله اسیب کبدی، عضلانی به صورت رابدومیولیز، ترومبوز و اختلال قلبی عروقی به صورت تاکی کاردی و افت فشارخون به دنبال گرمازدگی رخ می دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد بهترین روش پیشگیری از گرمازدگی را آموزش عوامل مستعد کننده آن عنوان کرد و افزود: کاهش قرار گرفتن در معرض گرما، توجه ویژه به گروههای جمعیتی آسیب پذیر، آموزش کارکنان و برنامه ریزی صحیح برای مراقبتهای بهداشتی و آماده سازی محیط و نظارت و ارزیابی به موقع ارگانهای مسئول، بخشی از اقداماتی است که از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان مبنایی برای یک برنامه عملیاتی در نظر گرفته شده است.
دکتر بختیاری نوشیدن آب فراوان و مایعات دیگر را یکی از توصیههای مهم برای پیشگیری از گرمازدگی دانست و تصریح کرد: در فصل تابستان باید از لباسهای سبک و گشاد که گردش هوا و دفع گرما بهتر انجام شود، استفاده نمود؛ همچنین مردم به طور دورهای در منطقه سایه دار یا دارای تهویه هوا استراحت و از روشهای خنک کننده مثل کیسههای یخ استفاده کنند.
معاون آموزشی بیمارستان علامه بهلول گنابادی درخصوص توصیههای لازم برای افراد مبتلا به گرمازدگی گفت: در صورت بروز گرمازدگی سریعا فرد را از محیط خارج کنید و به محیط با تهویه مناسب ببرید، لباس های وی را کم و با فن، مه پاشی و اسفنج ولرم، بدن فرد را سرد نمایید و کمپرسهای یخ در کشاله های ران، گردن و زیربغل وی قرار دهید؛ همچنین از سرم تراپی با مایعات سرد استفاده کنید.
متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به بروز بیماری اسهالی با شروع فصل تابستان اشاره و خاطرنشان کرد: علاوه بر افزایش خطر گرمازدگی، بیماریهای اسهالی ناشی از عفونتهای روده ای یا مسمومیتهای غذایی نیز افزایش می یابد که در صورت عدم کنترل مناسب میتواند خطرناک بوده و منجر به کم آبی بدن و بروز شوک شود.
دکتر بختیاری ادامه داد: توصیه می شود بهداشت دست به خوبی رعایت و از مصرف آب غیرمطمئن (آب های جاری مثل رودخانه ، چشمه و ...) و همچنین مصرف باقیمانده غذای طبخ شده که در محیط بیرون یخچال نگهداری شده، پرهیز شود.