به گزارش وبدا، دکتر راحله درفشی با بیان اینکه بهترین شیر برای هر شیرخواری، شیر مادر است که منافع زیادی برای سلامتی مادر و نوزاد دارد، تصریح کرد: شیرخوارانی که تا 6 ماهگی تنها از شیر مادر استفاده می کنند، اسهال، عفونت های تنفسی، عفونت های گوش و عفونت ادراری کمتری را تجربه می کنند و همچنین احتمال عفونت های خونی و مننژیت و مرگ و میر نوزادی خیلی کم می شود.
فوق تخصص گوارش اطفال و نوزادان با بیان اینکه اثرات مفید تغذیه با شیر مادر محدود به دوران شیرخوارگی نمی شود، خاطرنشان کرد: اطفال و نوزادانی که از شیر مادر بهره مند می شوند، بیماری های دیابت نوع 1 و 2، چاقی، هایپرکلسترومی و حتی احتمال لنفوما و سرطان خون، بیماری های روده ای در سنین بالاتر در آنها کمتر است.
دکتر درفشی افزود: آلرژی ها، حساسیت ها، اسهال، بروز ضایعات پوستی، خس خس سینه، تنگی نفس، رفلاکس و بازگشت شیر در اطفال و نوزادانی که از شیر خشک استفاده می کنند به مراتب بیشتر از نوزادانی است که با شیر مادر تغذیه می کنند.
وی درخصوص باور اشتباه برخی ازمادران مبنی بر عدم بازگشت شیر در شیرخوارانی که از شیرخشک استفاده می کنند، گفت: شیر مادر شیر سبک و مناسب برای کودک است و وقتی نوزاد مصرف می کند، خیلی راحت تر از معده عبور کرده و حتی بازگشت شیر مادر به نسبت شیر خشک زیاد نیست.
فوق تخصص گوارش اطفال و نوزادان دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر اینکه حجم شیر مادر در روزهای اول بعد از تولد در حد چند قطره است، اذعان کرد: شیر اولیه مادر حاوی آنتی بادی هایی بوده که باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر بیماری ها می شود.
دکتر درفشی متغیر بودن پروتئین شیر مادر بر اساس سن شیرخوار را یکی دیگر از منافع شیر مادر به نسب شیر خشک عنوان و افزود: پروتئین شیر مادر در 4 تا 6 هفته بعد از تولد شروع به کم شدن می کند و کاملا خودش را با نیازهای شیرخوار تطبیق می دهد، درصورتیکه در هیچ یک از شیرخشک ها این تغییر پروتئین به این خوبی اعمال نمی شود.
وی تصریح کرد: شیر مادر یک شیر پویا است و شیری که بچه در ایام مختلف روز مصرف می کند، از لحاظ چربی و پروتئین متفاوت بوده و بسته به ساعت روز نیازهای بچه را تامین می کند.
وی رشد مغزی شیرخوارانی که از شیر مادر بهره مند می شوند، بهتر دانست و خاطرنشان کرد: شیر مادر بر خلاف شیر خشک دارای چربی های پیچیده ای می باشد که در سیستم ایمنی و مغزی کودک تاثیر می گذارند.
دکتر درفشی ادامه داد: نوزاد با خوردن شیر مادر در معرض مزه های غذایی مادر قرار می گیرد و بهتر مزه های غذا را درک می کند و در سنین بالاتر برای غذا خوردن کمتر با مشکل مواجه می شود.
فوق تخصص گوارش اطفال و نوزادان دانشگاه علوم پزشکی گناباد مهمترین منفعت شیردهی برای مادر را سلامتی قلبی عروقی وی عنوان و اذعان کرد: مادرهایی که شیر خودشان را به کودک می دهند روزانه 480 کالری مصرف می کنند که باعث برقراری تعادل در ذخایر چربی جمع شده در دوران بارداری می شود.
دکتر درفشی افزود: وقتی مادر به بچه شیر می دهد، چربی ها، تری گلیسرید ها و کلسترول های انباشت شده که در زمان بارداری رخ داده از بین می رود و دوباره چربی ها جدید در بدن تولید می شود و مقاومت به انسولین در مادر کم و لذا احتمال دیابت کاهش می یابد. وی ادامه داد: وقتی مادر به شیرخوار خود شیر می دهد این کار باعث ایجاد کلسیم جدید بر روی استخوان ها مادر می شود و لذا وضعیت استخوانی مادر بهبود می یابد.