به گزارش وبدا، دکتر محمد رشید مایوان گفت: داشتن تغذیه مناسب و سالم با رشد و سلامت بدن انسان ارتباط مستقیم داشته و نه تنها برروی رشد جسمی تأثیرگذار است، بلکه برروی احساسات، خلق و خو و رفتار ما نیز مؤثر است.
وی ادامه داد: تغذیه سالم به معنای انتخاب انواع مختلف غذاهای سالم از بین همه گروه های غذایی (میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، لبنیات ، پروتئین ها، حبوبات و مغزها) به مقادیر صحیح و مناسب و پرهیز از خوردن غذای بیشتر با قند، سدیم (نمک) اضافی و چربی های اشباع شده و ترانس است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه مواد مغذی موجود در غذای سالم برای سلامت بدن ضروری است، خاطرنشان کرد: مواد مغذی موجود در غذای سالم شامل ویتامینها، مواد معدنی و پروتئینها میشود و با استفاده از غذاهای سالم که این مواد مغذی در آن وجود داشته باشد، میتوان از ابتلا به بسیاری از نارساییهای قلبی و عروقی جلوگیری کرد، ناتوانی و بیماریها را کاهش داد و شاداب و تندرست بود.
دکتر رشید مایوان به اهمیت میوهها و سبزیجات در وعدههای غذایی اشاره و تصریح کرد: اکثر افراد میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و سبوس دار، غذاهای دریایی، فیبر یا چربی های سالم مثل روغن زیتون یا روغن کانولا را به مقدار کافی مصرف نمی کنند.
وی وجود ویتامین ها در غذای سالم را برای سلامت بدن انسان مهم دانست و تصریح کرد: ویتامینها از جمله مواد مغذی هستند که برای سلامتی بدن ضروری است و کمبود آنها باعث ریزش مو، بیحالی، ضعف بینایی و احساس ناراحتی در برخی از نقاط بدن میشود.
دکتری تخصصی تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان علامه بهلول گنابادی تامین چربیهای مورد نیاز بدن را یکی از ویژگی های مهم غذای سالم عنوان و خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه رژیم غذایی کم چرب میتواند به کاهش وزن کمک کند اما مقدار وزنی که از دست می رود، معمولا ناچیز است و از سویی چربیهای سالم شامل اسیدهای چرب امگا ۳ و یا اشباع نشده مانند روغن زیتون و روغن کانولا یا کلزا برای سلامت مغز و اعصاب بسیار مهم هستند.
دکتر رشید مایوان توصیه کرد: برای کاهش وزن، خوردن چربی های غیراشباع و کربوهیدرات های سالم و محدود کردن مقدار کالری که مصرف می شود، مهم است؛ این روش به ترک یا کمتر خوردن غذاهایی که ویتامین ها، مواد معدنی یا موادمغذی ضروری ندارند، کمک می کند.
وی با بیان اینکه برای محدود کردن مقدار کربوهیدرات باید با کارشناس یا متخصص تغذیه مشورت شود، افزود: رژیم غذایی کم کربوهیدرات می تواند به کاهش وزن کمک کند اما این رژیم غذایی میتواند مقدار فیبری که هر روز مصرف شود را محدود کند.
دکتر رشید خاطرنشان کرد: نتایج مطالعات نشان می دهد که اکثر زنان فیبر را به مقدار کافی مصرف نمیکنند که در طولانی مدت سلامت گوارشی آنها تحت تاثیر قرار گرفته و از طرفی مصرف فیبرها در جلوگیری از اضافه وزن نقش بسزایی ایفا می کنند.